Специален бонус в първия Мастърс на ITL: Губещите в първи кръг участват безплатно в следващия турнир

Специален бонус за всички губещи в първия кръг на първия турнир от Мастърс сериите на Интерактив тенис обещават организаторите. Срещите от основната схема започват на 24 май на кортовете на Националния тенис център, а всички, които не успеят да преминат във втори кръг, ще получат безплатно участие в следващия турнир на любителската лига. Освен това загубилите имат право да си тръгнат с чисто новия комплект топки, с които ще се играят мачовете.

Очаква се Мастърс турнирът да събере някои от най-добрите аматьори в тениса на корт. Форматът на игра пък ще бъде предизвикателство както към физическата, така и към психическата им издържливост. Срещите ще се играят в 2 от 3 пълни сета до 6, което означава, че ще има мачове с продължителност от повече от три часа. Припомняме, че последният финал от Вечерните турнири „Лото“, категория ITL 500, между Камен Маздрашки и Камен Новиков при формат 2 от 3 къси сета и трети решителен тайбрек сет продължи два часа. Затова участниците в Мастърса ще трябва да мобилизират уменията си на сто процента и да докажат физическата си издържливост.

Усилията си заслужават: освен че ще играе с разнообразни и отлично подготвени съперници, победителят в първия Мастърс за 2017 ще получи 1000 точки за ранглистата, купа и парични премии – 300 лв. от „Баболат“ и 150 лв. от „Лото“. Вторият ще си тръгне с 200 лв. от „Баболат“ и 100 лв. от „Лото“. Притежателите на членски карти Gold или Silver на Интерактив тенис пък ползват 10 лв. отстъпка от таксата за записване.

Записването за участие ще продължи до 19 май, а повече подробности може да получите ТУК

Партньори

Домакини