Ненчо Балабанов се пуска в най-силния турнир на Интерактив тенис

Актьорът Ненчо Балабанов ще участва в първия за 2017 г. Мастърс на Интерактив тенис, който започва на 24 май на кортовете на Националния тенис център и ще събере най-добрите аматьори. Това ще бъде второто участие за комика в любителски турнир, след като през 2016 г. дебютира в RIU Pravets Open, където игра вдъхновено и стана почетен член на лигата – ИТЛ Голд. На подобен статут се радва само още един аматьор в България – генералният секретар на Българската федерация по тенис Кая Генова.

Ненчо получи почетното членство, за да бъде пример за всички начинаещи с упоритостта и амбицията си. Най-известният имитатор на Бойко Борисов играе тенис от 4-5 години, но без колебание се изправя срещу топ аматьорите.

„Това ми беше първото състезание, но загубата ме амбицира и след това сериозно подобрих играта си – казва Ненчо. – Любимият ми удар е смаш, но само когато се получи както трябва. Разчитам много и на форхенда си. Ако стана много добър бих играл с удоволствие с Гришо, а ако някога ми се отдаде възможност – и с Федерер.“

Освен с тенис, Ненчо Балабанов поддържа форма с фитнес и с йога. За да е в добра кондиция се храни здравословно и не се страхува от предстоящите тежки мачове в Мастърса.

„Радвам се на всички, които са влюбени в тениса като мен и не се притесняват да участват на турнири – допълва актьорът. – Тези състезания са предизвикателство, но все пак са за удоволствие. Всеки от нас работи и се занимава с различни неща, а тенисът ни обединява и ни забавлява.“

Очаква се Мастърсът на Интерактив тенис да събере най-добрите аматьори от София, а и от други градове. Турнирът е уникален за любителския тенис, тъй като се играят 2 от 3 пълни сета до 6, което предполага продължителни битки. Победителят ще си тръгне с парична награда, осигурена от „Лото“ и от „Баболат“, както и с 1000 точки за ранглистата на ИТЛ. Организаторите пък направиха реверанс към участниците и обещаха, че всички, които не успеят да преминат във втори кръг, ще участват в следващия турнир на Интерактив тенис безплатно и ще си тръгнат с чисто новия комплект топки, с които ще се играят срещите.

В схемата на състезанието вече са вписани победителят в последния за 2016 Мастърс Едиз Батран, както и Камен Новиков, Иво Недков, Камен Маздрашки и Радослав Владимиров, който спечели престижната надпревара „Зашо 2017“ и Третия вечерен турнир „Лото“ за 2017.

Записването за Мастърса е отворено до петък, 19 май, включително, а повече подробности за схемата на турнира и условията за участие може да получите ТУК.

Партньори

Домакини