Плевенчанинът Пламен Пенев спечели първата си титла във вечерните турнири

Пламен Пенев, който дебютира в Интерактив тенис, спечели първа титла във вечерните турнири на най-голямата аматьорска лига в България. На финала на категория 250 в Осмия вечерен турнир „Лото“ във Виа Тенис Стар той победи Явор Гайдов с категоричното 2:0 (4:1, 4:1). Пламен участва за пръв път в ИТЛ и стигна до първото място без нито един загубен сет. Той е добре познат сред приятелите на тениса, тъй като играе от 30 години, а това лято стана шампион на двойки в надпреварата на семейната тенис и СПА верига Уикенд тур в Дюни.

– Мачът не беше труден, защото след като поведох с 2:0 гейма в първия сет съперникът ми се скова и започна да допуска много грешки – каза Пламен след победата.  – Явор има потенциал, но може би защото игра финал за пръв път, се притесни. Аз имам много финали и съм спокоен във всеки мач. Благодарение на опита си побеждавам и по-добри съперници. Следващото ми участие в Интерактив тенис ще е при напредналите, в категория 500. Организацията на вечерните турнири е отлична. Играе се само един мач, не чакаш между срещите и не се уморяваш, а това е удобно за всички, които работят.

Феновете на тениса, които искат да трупат състезателен опит и да се срещнат с нови равностойни противници могат да се запишат за участие в Деветия вечерен турнир „Лото“, категория 250. Схемата е отворена до 16 ноември, а надпреварата е подходяща и за начинаещи, и за средно напреднали. Мачовете започват на 19 ноември, понеделник, в тенис клуб „Раковски“.

Повече информация за предстоящите турнири на ИТЛ можете да намерите тук.

Партньори

Домакини