Боджаков поднесе голямата изненада на Виа Тенис Стар

Ивайло Боджаков спечели надпреварата при напредналите в Осмия вечерен турнир „Лото“ и стана новият носител на шампионската тениска на Интерактив тенис. На финала във Виа Тенис Стар той победи Красимир Маринов с 2:1 сета (2:4, 4:1, 10:7) и отпразнува първата си титла при напредналите в лигата и първа купа за 2018 година. С триумфа си Ивайло има шанс да се включи във Финалите на лигата Lotto ITL Finals 2018, които ще се играят от 10 до 20 декември и ще съберат осемте най-добри тенисисти на Интерактив тенис. За да стане това обаче той трябва да стигне поне до финал в Деветия вечерен турнир „Лото“, категория 500, който започва на 26 ноември в ТК „Раковски“.

Финалът във Виа Тенис Стар не започна добре за Боджаков, който допускаше грешки и не намери противодействие на силния форхенд на Красимир Маринов. Във втория сет Ивайло стабилизира ударите си и откри пролуки в играта на съперника си. Връщаше топката повече на бехкенда му, движеше го по широчината на корта и използваше сечени удари. Така Ивайло спечели втория сет и натрупа самочувствие. В тайбрека Боджаков спечели 5 точки подред, успокои се и допусна спад в играта си. Маринов върна 4 поредни точки и сервираше за 6:5, но Ивайло се върна в сета. Така след няколко разменени точки Боджаков спечели тайбрека с 10:7 и триумфира в турнира.

-          Дълго време не вярвах, че мога да се справя при най-добрите, а в тениса вярата в собствените сили е много важна, каза след победата Боджаков. - Трябва да си убеден, че можеш да победиш тези момчета, които играят наистина добре. Бях респектиран от тях, но в последно време увереността ми се покачи. Забавното е, че по принуда смених ракетата си. Играя с „Уилсън“ от две години, но във втория ми мач, срещу Камен Маздрашки, скъсах кордаж и извадих следващата ракета – „Хед“. С нея съм спечелил всичките си финали, но не бях я използвал от много време. Не знаех как ще тръгне играта, но реших ако успея да се задържа в мача с нея, да я използвам до края на турнира. Получи се и смятам да я пренаплета и да разчитам на нея. Досега не ми се беше случвало на турнир да играя с ракета, към която не съм адаптиран, но се получи много добре. Сега ще се концентрирам върху следващия вечерен турнир при най-добрите. Нивото е доста високо, но съм се записал с надеждата да стигна до финала. Следващата година ще се опитам да поддържам тази форма, а на тренировките да подобрявам ударите си. В лигата нивото се вдига постоянно и винаги е много интересно. Благодаря на противника ми за коректната игра, на Ади Стателова, с която играя през последните месеци, и на Миро Василев, който вярва в мен и ме подкрепя, въпреки че загуби в трети кръг на турнира.

Надпреварите в Интерактив тенис продължават с Деветия вечерен турнир „Лото“, категории 125 и 250. Повече информация за лигата и за записването за турнирите можете да намерите тук.

Партньори

Домакини