Цветомир Ценков и Цветан Бешевишки се класираха за ITL Finals 2018

Цветомир Ценков и Цветан Бешевишки се присъединиха към групата на осмината най-добри тенисисти, които ще играят на финалния турнир на Интерактив Тенис. Ценков успява да се класира за финалите за трети път, докато за Бешевишки това ще е първо участие. ITL Finals 2018 ще се проведат от 10 до 20 декември, а форматът е като на финалите на ATP в Лондон– играе се в две групи. Домакин на надпреварата ще бъде най-новия и модерния комплекс в София - MG Tennis Club разполагащ с три закрити корта с най-висок клас настилка GreenSet.

С това седем от осемте места във финалите наИнтерактив тенис вече са заети, като на финалите ще играят още Радослав Владимиров, Красимир Маринов, Камен Маздрашки, Камен Новиков и Цветан Иванов. Единственото вакантно място в ITL Finals 2018 ще бъде заето след края на надпреварата при напредналите в Деветия вечерен турнир „Лото“. Към момента на осмото място в ранглистата на Интерактив тенис е Милен Германов, но той не е сред участниците в последния турнир на ИТЛ и може да бъде изместен от други трима играчи. С най-голям шанс да влезе в топ осем е Станислав Иванов, следван от сензацията Ивайло Боджаков - победител в Осмия вечерен турнир „Лото“ и 

 Светослав Козалиев. Класирането им минава с класиране на финал от Деветия вечерен турнир, категория ИТЛ 500. Битката за влизане ще е жестока, защото жребият постави и тримата в един поток, като Станислав и Боджаков се изправят в понеделник един срещу друг на четвъртфиналите.Тегленето на жребия ще е в събота (8 декември) от 12:00ч в MG Tennis Club.

 След края на турнира ще стане ясен шампионът на ITL за 2018 година, а церемонията по награждаването му ще се състои на  20.12 на традиционното парти на ITL. Домакин на ITL Tennis Awards тази година ще бъде Патрон Шот Бар. Входът за любителите на тениса е свободен, а партито започва в 21:00ч.!

Партньори

Домакини