Нов формат на срещите през сезон 2019!

Най-голямата любителска верига в страната Интерактив тенис стартира сезон 2019 с нов домакин на Вечерните турнири. От 7 януари ITL ще гостува в спортен комплекс „Дема“, а през годината аматьорите ще имат шанса да играят в още няколко комплекса в столицата, които ще дебютират в лигата.

През новия сезон ITL променя формата на срещите в най-масовите категории. Досега тези мачове се играеха без тайбрек в отделните сетове. През новия сезон сетовете отново ще бъдат до 4, но при 3:3 ще се играе "мини тай-брек" по системата fast4. Тя се използва в някои от международните турнири на ATP, но Интерактив тенис ще запази най-интересното в играта, а именно дюса и мрежата при сервис. Освен това след 60-тата минута изиграните геймове ще се превръщат автоматично в тайбрек точки и така срещата ще се доиграва като тайбрек.

Fast4 е перфектната концепция за обикновения любител, който няма необходимото време и физическа подготовка за по-дълга игра, - каза мениджърът на ITL Ивайло Цанков. – Новият формат определено е това, от което любителският тенис в България се нуждае.

В Мастърсите през годината Интерактив тенис запазва традиционния формат със сетове до 6, без времеви ограничения, за да даде шанс на играчите да се доближат максимално до професионалния тенис. Полуфиналите и финалите ще се играят под ръководството на професионален съдия. В края на сезона ще се проведе финален Мастърс за осемте най-добри аматьори.

Както и досега, освен към начинаещите лигата ще бъде отворена и към напредналите – към всички, които желаят да се забавляват на корта без значение от уменията си. Разпределението в схемите ще става според рейтинга на играчите (интерактивен тенис номер), който се променя според резултатите. С негова помощ мачовете ще продължат да бъдат равностойни и максимално оспорвани, което е важно и за начинаещи, и за напреднали. Интерактив тенис отново ще даде шанс на всички да открият нови партньори и да изпитат възможно най-голямо удоволствие от спорта.

От ITL припомнят, че записването на Първия вечерен турнир за 2019 година, категория 125, е отворено до петък, 4 януари. 

Партньори

Домакини