Най-добрите от ИТЛ започват битката за финалния Мастърс

Осем от топ играчите на Интерактив тенис започват тази вечер битката за трофея в последния Мастърс на годината – ITL Finals 2019. Мачовете ще се играят в MG Tennis Club, а право на участие имат най-добрите в годишната ранглиста на лигата. Надпреварата ще продължи до 19 декември и ще определи N1 в ИТЛ, който ще бъде награден на официална церемония същата вечер в Patron Cafe & Shot Bar.

След тегленето на жребия вчера състезателите бяха разделени в две групи. В група А „Томаш Бердих“ са Любен Попов, Ивайло Боджаков, Камен Маздрашки и Адриан Стоименов. В група Б „Давид Ферер“ са Иван Златанов, Цветан Иванов, Георги Петров и Веселин Димитров. Турнирът започва днес в 21:00 часа с три мача: Камен Маздрашки-Адриан Стоименов, Ивайло Боджаков – Любен Попов и Цветан Иванов – Веселин Димитров. В групите се играе всеки срещу всеки, след което първите двама от всяка група ще се борят за влизане във финал. Схемата е заимствана от финалите на мъжкия професионален тенис, а мачовете са във формат 2 от 3 сета до 6.

Тази година играчите ще спорят за купата и за наградите, осигурени от Best Rackets, представител на Tecnifibre за България, от вина „Ботега“ и АбоФарма. „Девин“ ще предостави водата за мачовете. Организаторите от Интерактив тенис и MG Tennis Club канят всички фенове на тениса да подкрепят най-добрите аматьори на живо в парка Заимов.

Партньори

Домакини