Владислав Искренов спечели второто издание на MG Open

Владислав Искренов от Радомир спечели категорично второто издание на MG Open, което се проведе в неделя в MG Tennis Club в парка „Заимов“. Владислав вдигна трофея, след като на финала надигра Камен Маздрашки с 6:2. Мачът беше оспорван, продължи 40 минути и свърши след полунощ. Владислав поведе с 3:0 и успя да задържи аванса си до края на срещата. Финалистите се надиграваха най-вече на форхенд и с волета на мрежата, а от решаващо значение се оказа по-добрата физическа форма на Владислав.

-         Турнирът беше много оспорван, а организацията – на ниво, - каза шампионът след като вдигна купата. – Досега не съм участвал в такова състезание, в което началните часове да се спазват стриктно. Противниците бяха много добри. Най-оспорваната ми среща беше с Адриан Стоянов. В нея спасих два мачбола. Работя в „Девин“ и се надявам да помагаме за развитието на аматьорския тенис.

В събота, в турнира за начинаещи, до финала стигнаха Светослав Хинков и Петър Кабакчиев. Светослав показа по-добра игра и спечели с 6:5.

В двата дни на MG Open 2019 на кортовете в MG Tennis Club излязоха 80 играчи, а интересът към надпреварата беше много голям. Турнирът беше организиран от Интерактив тенис за втора година, а „Девин“ подкрепи състезанието, осигурявайки минерална вода за всички участници.

Партньори

Домакини