Любен Попов е властелинът на ИТЛ

Любен Попов спечели финалния Мастърс на Интерактив тенис ITL Finals 2019 и доказа, че е един от най-добрите аматьори през годината. В надпреварата, която продължи 10 дни, той записа три победи в групите, на полуфинала се наложи над Цветан Иванов, а във финала триумфира над Иван Златанов с 6:3, 6:1. Така Любен запази първото си място в ранглистата на ИТЛ с 4860 точки, следван от Иван Златанов с 3800 точки, Ивайло Боджаков с 2625 точки и Цветан Иванов с 2485 точки.

Шампионът ще получи плакет за N1 в тенис лигата на тържествената церемония ITL Tennis Awards l в Patron Cafe & Shot Bar тази вечер. Във финалния мач на Мастърса, който се игра в MG Tennis Club, Любен доминира над Цветан и не остави съмнения кой е по-добрият на корта, но това беше логичен завършек на представянето му през цялата година. От март до декември той се включи в десет състезания на ИТЛ, като спечели четири вечерни турнира, два Challenger-а и една надпревара от веригата Weekend Tour. Любен допусна само две загуби на полуфинали – на Шестия вечерен турнир в комплекс 1882 и на ITL Challenger в комплекс „Дема“. От 1 септември той не изпуснал нито един мач и се нарежда сред топ аматьорите в България.

ITL Finals 2019 се проведе по модела на финалите при професионалните тенисисти от ATP – във формат 2 от 3 сета до 6, с две групи и елиминации между четиримата най-добри. Турнирът беше подкрепен от „Девин“, Best Rackets, Go guide, AboPharma и Profirms.

Партньори

Домакини