Валентин Бонев триумфира във втория Challenger на Интерактив тенис

Валентин Бонев триумфира при напредналите във втория Challenger на Интерактив тенис за 2020 г. На финала на SBS OPEN | 2 Challenger 500 той се наложи над Цветомир Ценков с категоричното 6:1. Вальо беше напът да напусне турнира на полуфинала, където се наложи да спасява три мачбола срещу Красимир Узунов. Благодарение на богатия си опит обаче той успя да победи, а след това се наложи и във финала. Така Валентин, който играе в ИТЛ от 2015 г., вече е начело в класирането на социалната тенис мрежа и дели първа позиция с Валентин Искренов.

“Победата е много сладка, защото всичките ми съперници бяха добри, а мачовете – много трудни, - каза шампионът. - И преди съм играл с Цветомир и мисля, че влезе във финала много изморен. За разлика от него, след трудния ми полуфинал, в последния мач се отпуснах, играта ми вървеше и ми влизаха всички удари. Бях по-свеж, а той изоставаше за много топки. Играх агресивно, със силен първи сервиз и не допуснах нито една двойна грешка. Поведох с 2:0, той спечели един гейм, но след това се мобилизирах и победих. Това е третата ми победа в ИТЛ, но първа при напредналите. От миналата година повдигнах нивото си, и сега съм с нагласата да съм сред добрите играчи и да се класирам в топ 8 и за финалния Мастърс през декември.”

В категория 250 победител стана Петър Ненов, който победи във финала Иво Недков с 6:2. В утешителния турнир най-добър беше Боян Петков, а втори е Денис Николов.

В двата дни на SBS OPEN | 2 Challenger на кортовете в клуб SBS излязоха 66 играчи. Състезанието беше подпомогнато от минерална вода „Девин“, които подсигуриха хидратацията на участниците.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите във Втория вечерен турнир. Отворено е записването за категории ИТН 250 и ИТН 500 във Втория вечерен турнир, както и за женския турнир MG Ladies Night 2020, който започва на 9 март.

Партньори

Домакини