Вторият чалънджър на Интерактив тенис очаква топ аматьори в SBS клуб

Вторият чалънджър на Интерактив тенис за 2020 година ще събере в събота и в неделя най-запалените аматьори в клуб SBS в столицата. SBS CUP/ITL Challenger ще се проведе в два дни, като в събота, 22 февруари, играят начинаещите, а в неделя, 23 февруари, на кортовете на Библиотекарския университет излизат всички без ограничение в рейтинга.

Форматът на турнира е директни елиминации, с тайбрек сет до 6 (тайбрек при 5:5). Срещите започват в 14:00 часа, а всички участници ще знаят точното време за мачовете си още в петък. Организаторите имат специален бонус за играчите, които правят първи стъпки в състезателния тенис: начинаещите, които загубят първата си среща в категория ИТЛ 250 в събота, играят безплатно в неделя в категория 500. Точките от турнира важат за годишната ранглиста на Интерактив тенис, затова в клуб SBS ще дойдат много от звездите на социалната тенис мрежа.

Новият шампион в уикенд турнирите на лигата ще стане ясен в неделя. Първият чалънджър за 2020 в клуб 18.81 беше спечелен от N1 в ИТЛ за миналата година Любен Попов. Организаторите очакват появата на нови звезди, както 16-годишния Мартин Боршуков, който в януарското издание на надпреварата стигна до полуфиналите с отлична игра.

Записването и за двата дни на турнира все още е отворено, а всички участници имат гарантирани оспорвани и равностойни срещи.

Партньори

Домакини