Павел Йорданов записа първа титла в Интерактив тенис

Павел Йорданов спечели първа титла в Интерактив тенис, след като не даде нито един сет на съперниците си във Втория вечерен турнир, категория ИТЛ 250. Надпреварата се проведе в клуб SBS, а шампионът, познат сред аматьорите в София, дебютира в социалната тенис мрежа. На финала той се наложи с 2:0 сета (4:1, 4:0) над Петър Ненов, който преди по-малко от месец спечели надпреварата при средно напредналите в първия Challenger за годината, но сега не успя да стигне до първото място.

„Финалът се получи много добре и съм доволен от победата, - коментира шампионът след края на последния си мач. – Петър е печелил турнири при средно напредналите в Интерактив тенис и излезе мотивиран. Разчиташе на силен сервиз и игра на мрежата, но аз имам добри минаващи удари и по-стабилен бекхенд. Опитвахме се да сме по-агресивни и да приключваме бързо точките. Възползвах се от по-слабия му бекхенд и мачът свърши бързо. Играя тенис от 5-6 години, но участвам предимно в турнирите на „Диана“. Сега ще се запиша там пети пореден Мастърс, но надпреварата на ИТЛ ми хареса много. Организацията е на ниво, знае се кога е началото и краят на мача, както и програмата за седмицата. При възможност ще се включа отново, но този път при напредналите.“

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете при напредналите във Втория вечерен турнир. В събота и в неделя в клуб SBS ще се проведе вторият Challenger на ИТЛ за годината, като схемите при начинаещи и напреднали още са отворени.

Партньори

Домакини