Ветеран триумфира при начинаещите във Втория вечерен турнир на ИТЛ

Ветеранът Мариан Златков, който играе в Интерактив тенис от 2014 година, спечели Втория вечерен турнир на Интерактив тенис при начинаещите. На финала, който се игра на кортовете на Библиотекарския университет, Мариан се наложи с 2:1 сета (3:4, 4:1, 10:4) над Емил Пенев. Така, след две години почивка и крайно оспорвани и изтощителни полуфинал и финал, той записа втора титла в лигата. Първият му трофей е от 2014 година, когато победи Стефка Бончева в категория 250.

“Финалът беше равностоен, а съперникът ми, въпреки 60-те си години показа уникална физическа подготовка и игра”, каза Мариан след победата. “Успях да обърна мача, защото започнах да задържам повече топката в корта и да ползвам сечени удари. Аз съм самоук талант и никога не съм тренирал с треньор. Нямам прецизни и красиви удари, но внимавам повече.

Играл съм професионално футбол и може би усетът към топката ми помага да побеждавам хора, които са по-добри и с повече опит. Сервизът ми също е много добър. За съжаление нямам време да тренирам, а излизам на корта от турнир на турнир. Играя с удоволствие в Интерактив тенис, а ако имам възможност се записвам за всеки турнир. И колкото по-добър е съперникът ми, толкова по-добре. Дори и да ме победи с 4:0, 4:0 винаги мога да си извадя поука”, добави Златков.

В календара на Интерактив тенис предстои вторият Чалънджър за годината – SBS Cup / ITL Challenger. Той ще се проведе на 22 и 23 февруари в тенис клуб SBS, а записването е отворено до 20 и 21 февруари.

Партньори

Домакини