Отново играем тенис!

От понеделник, 4 май, в България отново е позволено да се играе тенис на корт, а социалната тенис мрежа Интерактив тенис е готова да поднови мачовете между приятелите на спорта. Тъй като се отнасяме сериозно и отговорно към епидемичната обстановка в страната, ще изчакаме разпорежданията на управляващите, с които ще бъдат оповестени специалните условия за игра на тенис на корт. След като се съобразим с тях, ще ви информираме за предстоящите събития и начина на провеждане на приятелски срещи и турнири.

Разрешението за тенис мачове дойде от извънреден брифинг в Министерския съвет, на който премиерът Бойко Борисов обяви смекчаване на мерките на социална дистанция и разреши практикуването на индивидуални спортове на открито: „След като пуснахме парковете – сега и спортовете са позволени, но при определен ред, спазване на дистанцията и социалното при разстояние. От днес са отворени за посещение планините“, каза министър-председателят.

„Дай боже да работят, така както искаме. Дай Боже доброволците, природозащитниците, самите ние да спазваме мерките. Тези мерки не са отхлабващи, а те дават възможност за подобряване на психическото здраве – да излязат хората навън или да подишат въздух, да спортуват. Нито една от тези мерки не е икономическа или финансова“.

„Тенис на корт и тичането в парка може да повиши имунитета на хората. Лично проф. Кантарджиев държи да разрешим отварянето и на плувните басейни, като се спазват изискванията за дезинфекция в съблекалните“, каза Борисов.

Партньори

Домакини