Влади Искренов стана шампион при напредналите в Третия вечерен турнир

Влади Искренов извоюва титлата в Третия вечерен турнир, категория 500, след като победи на финала Иво Боджаков с 4:2, 4:1. Надпреварата стартира през февруари в Софийски тенис клуб 360, но заради корона вируса мачът за първото място се игра на 6 юни. Срещата беше оспорвана и продължи повече от час. Въпреки влажното и тежко време финалистите направиха интересни разигравания, а победител излезе Влади, с което стана едноличен лидер във временното класиране на ИТЛ.

-          Мачът беше много труден, а пулсът ми е 180, - коментира Искренов след последната топка. - С Боджаков е много тегаво да се играе, това го знае всеки в лигата. Опитах се да го натискам, но все едно срещу мен имаше стена – удряш, а всичко се връща. Беше много тежък мач, но успях да се съвзема. В първия сет се измъкнах, а във втория вече бях по-освободен. Видях, че Иво е доста изморен. Реших да го движа ляво-дясно и да излизам напред. Това се оказа печелившо и във втория сет ми беше малко по-лесно.

-          В сравнение с предишния ни мач и двамата с Влади играхме по-слабо, а за това със сигурност е допринесла и карантината, - каза Боджаков. – И двамата нямаме достатъчно практика, така че мачът не беше оптимален. Влади стигна до успеха, защото се бори много и успя да се адаптира по-добре. В тази среща нямаше какво да направя, дори не мога да се ядосам. Но щом сме стигнали дотук, значи сме изиграли хубави двубои.

Програмата на ИТЛ продължава с надпреварата при начинаещите в Петия вечерен турнир в ТК 1882. В понеделник започват срещите на средно напредналите, а на 15 юни идва ред и на напредналите. Те могат да заявят участие до петък, 12 юни. На 20 и 21 юни идва ред на третия Challenger на Интерактив тенис за годината, който отново ще се играе в два дни, като в събота са начинаещите, а в неделя – всички желаещи без ограничение в рейтинга. Семейната тенис и СПА верига Weekend Tour вече проведе първата си надпревара, а следващия уикенд ще бъдат определени шампионите в Green Life Open 2020. В схемата все още има места, така че желаещите могат да се регистрират онлайн. Отворен за записване e и Hissar Open 2020, който ще бъде от 26 до 28 юни.

Партньори

Домакини