Стефан Узунов с първа титла в Интерактив тенис

Стефан Узунов спечели първото място при средно напредналите в Шестия вечерен турнир на ИТЛ срещу Мирослав Мирославов с 2:0 сета (4:2, 4:3). Това е първа титла за Узунов след малко повече от година в социалната тенис мрежа на България и първа официална победа срещу близкия му приятел Миро, на когото е и кум.

С Миро сме много близки, - каза Стефан след като стана шампион. – Заедно се запалихме по тениса преди година и половина, заедно тренираме с треньор и подобряваме техниката си. Заедно открихме Интерактив тенис и започнахме да играем на турнирите.

Финалът в спортен клуб Бароко спорт беше оспорван и с обрати. Срещата започна в понеделник, но беше прекъсната от дъжд. Снощи двамата финалисти се разбраха да нулират резултата и излязоха на корта при 0:0. В първия сет Миро поведе с 2:0, но Стефан успя да вземе следващите четири гейма и затвори сета с 4:2. Във втория сет Миро отново поведе, стигна до 3:1, но противникът му пак обърна резултата и спечели мача след 4:3.

- Победата ми беше заслужена, нищо че съм кум на съперника, - коментира Стефан. - Това беше първият ни официален мач един срещу друг. С Миро рядко играем на точки, повече наблягаме на подобряване на основните удари – сервис, ретур, слайс… Опитваме се да напредваме и обичаме спорта. От всички турнири на ИТЛ харесвам най-много чалънджърите. Очаквам да спечеля още титли, но все още обмислям участието си в надпреварата, която е в събота и в неделя в Winbet Arena.

Партньори

Домакини