Ивайло Стоянов триумфира в четвъртия чалънджър на Интерактив тенис

Ивайло Стоянов от Самоков взе купата при напредналите в четвъртия чалънджър на Интерактив тенис на кортовете на Winbet Arena. Това беше трето участие и първа титла на самоковеца в надпревари на социалната тенис мрежа. Ивайло се наложи във финала над Мартин Милчев с 6:2. Най-трудният му двубой обаче беше на полуфинала, срещу водача в ранглистата на ИТЛ Владислав Искренов, когото отстрани след повече от час игра и 6:5 гейма.

Във всички срещи от 4 Challenger 500 | Winbet Arena Ивайло демонстрира желязна психика и стабилна игра от задна линия. „Нивото на състезателите беше много добро и за мен беше удоволствие да участвам, - каза шампионът. – Преди време пътувах по-често до София за състезания, сега имам мои възпитаници, които почват да играят и имат добри резултати. Финала спечелих най-вече с рутина, защото на полуфинала Влади Искренов ми взе доста от силите. Условията бяха трудни - силен вятър и горещо време, но се справих и с тях, и с агресивната игра на съперника. Очаквам следващите турнири на лигата, за да доведа участници от Самоков, които да трупат опит и да се развиват.“

Утешителния турнир при напредналите спечели Валентин Бонев, надиграл с 6:1 казанлъчанина Велчо Миронов. В надпреварата при напредналите се пуснаха и четири дами, които демонстрираха класа и финес. Мила Манолова и Денис Кемал стигнаха до четвъртфиналите, но малко не им достигна да елиминират съперниците си.

При начинаещите, които мериха сили в събота, шампион стана Цветан Цветков, надделял с 6:5 и 7:2 в тайбрека над победителя от третия чалънджър (ITL 250) Делян Кирилов. Утешителната надпревара спечели Иван Тодоров, който измъкна финала от Янчо Димитров с 6:4.

Петият чалънджър на Интерактив тенис ще се проведе на 1 и 2 август, като записването е отворено до 30 юли на сайта на лигата http://www.interactive-tennis.com/. Домакин на надпреварата ще бъде Sofia Tech Park.

Партньори

Домакини