Михаил Иванов поднесе изненадата в петия чалънджър на ИТЛ

Михаил Иванов от Ботевград спечели титлата при напредналите в петия чалънджър на Интерактив тенис. Турнирът се игра в Sofia Tech Park, като в събота на кортовете излязоха начинаещите, а в неделя бяха мачовете за титлата в категория ITL 500. Михаил Иванов победи на финала Владислав Искренов с 6:4 и записа първа титла при напредналите в лигата. В четвъртфинала той отстрани след обрат от 2:5 Цветан Иванов, а на полуфинала беше безкомпромисен срещу Валентин Бонев с 6:0. Влади Искренов игра почти двучасов полуфинал срещу Мартин Милчев, спечели го с тайбрек, но силите му не стигнаха за нова титла. В надпреварата се включиха някои от най-силните играчи в Интерактив тенис, като един от най-оспорваните мачове беше между Явор Астарджиев и Мартин Милчев, завършила с победа за Мартин с 6:3.

Утешителния турнир при напредналите спечели Божидар Николов след 6:0 срещу Андрей Андреев. Титлата в категория ITL 250 отиде при Стефан Узунов, след като Делян Кирилов се контузи при 2:2 гейма и се отказа. Първи в утешителния турнир на начинаещите стана Иван Радев след победа с 6:1 над Миро Мирославов.

В двата дни от петия чалънджър на лигата се включиха 60 състезатели от 3 държави и четири града. Освен с тенис  играчите поддържаха добро настроение с пенливото вино на Ботега, а шампионите получиха купи и специален подарък от домакините от Sofia Tech Park – чифт висококачествени тенис чорапи.

Следващият чалънджър на ИТЛ ще се проведе на 22 и 23 август в тенис клуб Дема, а записването вече е отворено на сайта на Интерактив тенис www.interactive-tennis.com.

Партньори

Домакини