ITL Tour 2018

 I.   Рейтинг ИТН

Защо рейтингът е важен за нас?

Основната ни цел е играчите да играят повече тенис. Всички знаем, че не е приятно начинаещи играчи да играят срещу напреднали и обратното. Точно за това решихме да премахнем този проблем, като въведем сигурна рейтингова система, която максимално точно да определя нивото на игра на участниците в нашите турнири.

Какво е Интерактивен Тенис Номер и как да разбера какъв е моят номер?

ИТН отразява цялостното ниво на игра. Всеки играч получава рейтинг от ИТН 1 до ИТН 10. ИТН 1 е най-високият рейтинг (такъв играч притежава ATP / WTA ранкинг или сходен еквивалент), а ИТН 10 представлява играч, който е начинаещ, т.е. може да сервира и да връща топката. При регистрация в нашата система вие сами можете да определите ИТН рейтинга си от 8 до 10. Ако отговаряте на някой от критериите на лигата ни ние ще коригираме номера Ви след регистрацията ви. Играчи, които са били картотекирани в БФТ следва да се свържат с администратор за определяне на ИТН рейтинга.

Обяснение на стандартите на 10-те ИТН категории

II.         Участие в турнири

1.    Право на участие в турнирите имат всички, които имат профил в www.interactive-tennis.com с актуални телефон, град и пол

Забележка: Всеки турнир има своя „наредба“, в която е упоменат критерия за участие.

 2.    Категоризация на турнирите: 125, 250, 500 и 1000

     Категория ITL125 – За играчи с рейтинг 10 и 9
     Категория ITL250 – за играчи с рейтинг 10, 9, 8
     Категория ITL500 – без ограничения в рейтинга
     Категория Мастърс1000 –  основна схема R32 (първите 16 (рейтинг/точки) + 16 след квалификации)
     Категория ITL FINALS – първите 8 по точки (придобити от ИТЛ500 и ИТЛ1000)

3.    Заявяването за турнир става на www.interactive-tennis.com , посредством личния интерактивен профил на участника.

4.    Участниците нямат право да използват два профила.

5.    Таксата за участие е записана в „наредбата“ и се заплаща на място в тенис комплекса организатор преди началото на първия за участника мач!

6.    Заявяването за участие в турнир автоматично означава, че сте  прочели и ще спазвате „Регламента за участие на “Интерактивна тенис лига“ и „Наредбата“ на съответния турнир.

7.    Участниците могат да въведат неудобните за игра дни от падащото меню при записване или след това, но не и след жребия.

8.    Размествания в програмата по време на турнир се допускат само в краен случай, ако е възможно изиграването на мача преди следващия им по програма. Независимо причината за разместване, играчът поискал разместването поема таксите по наетия корт.

9.    При отказ от участие (след съставяне на схемата) мястото на отказалия се заема друг участник – резерва (при наличие на такъв). Неявилият се участник не взима точки за ранглистата от текущия турнир и следва да заплати неустойка в размер на 15лв.

10. При неявяване на участник на турнир без уведомяване неявилият се участник не взима точки за ранглистата от текущия турнир и следва да заплати таксата на турнира в пълния и размер.

11. Резервите се включват по ред на заявката.

12. За поставени състезатели в турнирите се приемат първите 2/4/8 според рейтинга и класирането на ITL към момента на теглене на жребия. За първите три турнира от всеки нов сезон ще се взима предвид рейтинга и точките от настоящия и предходен сезон.

13. За всички схеми в турнира важи правилото  щастлив губещ (L.L.), т.е. при невъзможност или отказ на играч да продължи участието си в турнира в следващия кръг, място  му се заема от играча, загубил в предишния кръг в мача помежду им!

 14. Формата на мачовете е упоменат в „наредба“ на всеки турнир.

Забележка: 
Организаторите запазват правото да променят горепосочените правила за провеждане на турнира, като всички промени се извършват преди неговото начало и се попълват в наредбата на турнира.                                                                                       

 

III.      Правила за провеждане на турнирни мачове

         1.      Мачовете се играят без съдия на корта.

2.      Желателно е играчите да бъдат 10 минути преди обявения начален час на срещата.        

v  Това е времето, в което да заплатите своята такса и да загреете преди мача.

3.      Tопки за мача се получават от администрацията на клуба домакинСлед края на мача топките се връщат обратно в администрацията или се оставят за следващият по програма двубой.

4.      Таксата се заплаща в администрацията на клуба домакин преди първата среща.

5.      Загряването на корта е препоръчително да не надвишава 5 минути от влизането на терена, като това не е времето, в което да практикувате своите „уинъри” и „ретури”. Връщайте топката максимално близо до своя противник.

6.      Формата на срещата е предварително обявена в „Наредбата на турнира“, като времето на мачовете до 1/4 финалите включително не бива да надвишава 60 минути (за ITL125,250,500) и 90 минути до финала. При изтичане на времето срещата се прекратява, а победител е играчът с повече геймове в актива си или повече точки в решителния тайбрек. При равни геймове се играе решителна точка, като се тегли жребии кой да сервира (при желание от двете страни срещата може да бъде доиграна за друг ден и час стига програмата да го позволява)

7.      Победителят изпраща крайният резултат веднага след приключване на двубоя на имейл адрес: office@interactive-tennis.com или чрез смс на телефон +359888060405

8.      След приключване на двубой играчите задължително минават с четка корта.

9.      При системно нарушаване на феърплея и наличие на конфликтни ситуации виновният състезател се изключва за неопределено време от лигата, а резултатите му се анулират.

10.   При видимо забавяне на играта от страна на вашия опонент с цел печелене на мача, моля да опишете ситуацията и неговите имена на office@interactive-tennis.com. Играч с над 8 предупреждения за забавяне на играта, през годината, ще бъде изключен от лигата в срок от 6 месеца.

 

IV.     Провеждане на мачове без съдя на стол

 

           1.     Всеки състезател е отговорен за отсъжданията в своето поле.

           2.     Сервиращият състезател обявява резултата в гейма преди всеки сервис.

           3.     Отсъждайте топките само във вашето поле. Ако се съмнявате в някоя топка, попитайте партньора ви дали не е видял по-добре от вас. Когато и двамата не сте сигурни, преиграйте топката.

           4.     Преигравайте точката,  ако има намеса от трета страна (някой преминава зад корта или влезе топка от друг корт).

           5.     Когато попадението на топката е в близост до линията, състезателят има право на един удар, след което трябва незабавно да спре играта и да обяви „аут”. Всички други негови действия ще се считат за продължение на неговата игра и не му дават право да извърши проверка на този белег след приключване на точката или когато и да е по време на разиграването.

           6.     В случай на колебание относно отсъждането (топки около линията) се препоръчва играчът да продължи разиграването.

           7.     При спорове относно резултата всички точки и геймове, за които играчите са съгласни, остават и само оспорваните се преиграват.

          8.     При игра на клей корт и обявяване на аут играчът трябва да покаже белега от топката.

          9.     При игра на клей корт, ако играч се съмнява в отсъждането на противника си има право да премине от другата страна на корта, за да провери белега.

        10.  При игра на клей корт, ако играч обяви „аут“, но изтрие белега - това означава че топката е „добра“.

        11.  При игра на клей корт, ако играчът, обявил „аут“, няма възможност да посочи белег – точката се преиграва. При следваща такава ситуация в мача съответният играч губи точката.

        12.  Подавайте на опонента си топките, които се намират във вашето поле.

        13.  Не играйте гол, независимо от климатичните условия.

        14.  След игра ръкуването ви с опонента е желателно!


V.        
Tочкуване

 

Описание/Категория

ITL

Finals

Masters 1000

ITL
500

ITL
250

ITL

125

Победител (W)

+900т

1000т

500т

250т

125т

Финал (F)

+400т

600т

300т

150т

75т

Полуфинал (SF)

 

 

+200т за всяка победа в групите

360т

180т

90т

45т

Четвърт Финал (QF)

180т

90т

45т

25т

R16

90т

45т

20т

10т

R32

45т

20т

10т
 

Партньори

Домакини