Plovdiv

I. Участие в турнири1.    Право на участие в ITL PLOVDIV TOUR имат всички, които имат профил в www.interactive-tennis.com с актуални имена, телефон, град и пол

Забележка: Всеки турнир има своя „наредба“, в която е упоменат критерия за участие.

2.    Заявяването за турнир става на www.interactive-tennis.com , посредством личния интерактивен профил на участника.

3.    Участниците нямат право да използват два профила.

4.    Вноската за участие е записана в „наредбата“ и се заплаща на място в тенис комплекса организатор преди началото на първия за участника мач!

5.    Заявяването за участие в турнир автоматично означава, че сте прочели и ще спазвате "Регламента за участие" и „Наредбата“ на съответния турнир.

6.    Размествания в програмата по време на турнир се допускат само в краен случай, ако е възможно изиграването на мача преди следващия им по програма. Независимо причината за разместване, играчът поискал разместването поема таксите по наетия корт.

7.    При отказ от участие (след съставяне на схемата) мястото на отказалия се заема друг участник – резерва (при наличие на такъв). Неявилият се участник не взима точки за ранглистата от текущия турнир и следва да заплати неустойка.

8. При неявяване на участник на турнир без уведомяване неявилият се участник не взима точки за ранглистата от текущия турнир и следва да заплати таксата на турнира в пълния и размер.

10. Резервите се включват по ред на заявката.

11. За поставени състезатели в турнирите се приемат първите 2 / 4 / 8 първо според рейтинг и след това по точки в класирането към момента на теглене на жребия. За първите три турнира от всеки нов сезон ще се взима предвид рейтинга и точките от предходния.

12. За всички схеми в турнира важи правилото  щастлив губещ (L.L.), т.е. при невъзможност или отказ на играч да продължи участието си в турнира в следващия кръг, място  му се заема от играча, загубил в предишния кръг в мача помежду им!

 13. Формата на мачовете е упоменат в „наредба“ на всеки турнир.

Забележка: 
Организаторите запазват правото да променят горепосочените правила за провеждане на турнира, като всички промени се извършват преди неговото начало и се попълват в наредбата на турнира, като не е задължително уведомяването на играчите лично.    

                                                                         

 

II. Регламент за провеждане на турнирни срещи


          1.      Мачовете се играят без съдия на корта, освен ако не е упоменато друго в наредбата.

2.      Желателно е играчите да бъдат 10 минути преди обявения начален час на срещата - това е времето, в което да заплатите своята такса и да загреете преди мача.

4.      Загряването на корта е препоръчително да не надвишава 10 минути от влизането на терена, като това не е времето, в което да практикувате своите „уинъри” и „ретури”. Връщайте топката максимално близо до своя противник.

5.      Победителят изпраща крайният резултат веднага след приключване на двубоя на имейл адрес: office@interactive-tennis.com или чрез смс на телефон +359888060405

6.      Играчите спазват разпоредбите на клуба домакин на двубоя и минават с четка корта.

7.      Формата на срещите е предварително обявена в наредбата на всеки турнир. 

 

ФОРМАТИ / КАТЕГОРИИ:


CHALLENGER Beginners / Experts

     

ФОРМАТ

 • Групи по 3

 • Първите двама от група се класират за елиминации

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • След съставане на програмата играчите се разбират за ден и час за изиграване на срещите;

 • Срещите могат да се играят на корт по избор, като при разногласия се ползват кортовете на символичния домакин;

 • Играчите разделят разноските по корт и топки;

 • Един тайбрек сет до 6 ;

 • Тайбрек при 6:6 - играе се до 7 точки с две разлика;

 • При изтичане на времето е нужно да преобразувате геймовете в тайбрек точки и да довършите срещата;

 • Тайбрек - играе се до 7 точки с две разлика;

 • при съгласие между играчите срещата може да бъде доиграна като се доплати за втори час в случаите когато това е възможно;

 • Желателно е да настройте алармата си 10 мин. преди изтичане на часа за игра;

  ПРИМЕР: При изтичане на 50 мин. от началото на часа (препоръчително е да настроите своята аларма) е нужно да довършите започналия гейм без авантаж. Ако резултата след изиграване на гейма стане 6:5 е нужно да продължите в тайбрек от този резултат. Тайбрека се играе с две точки разлика. Важно е да знаете, че когато общия сбор от точки е нечетен играча който е на ред да сервира започва с два сервиза, а при четен сбор сервира веднъж от дюс страната; 

     

 III. Провеждане на мачове без съдя на стол

 1.     Всеки състезател е отговорен за отсъжданията в своето поле.

 2.     Сервиращият състезател обявява резултата в гейма преди всеки сервис.

 3.     Отсъждайте топките само във вашето поле. Ако се съмнявате в някоя топка, попитайте партньора ви дали не е видял по-добре от вас. Когато и двамата не сте сигурни, преиграйте топката.

 4.     Преигравайте точката,  ако има намеса от трета страна (някой преминава зад корта или влезе топка от друг корт).

 5.     Когато попадението на топката е в близост до линията, състезателят има право на един удар, след което трябва незабавно да спре играта и да обяви „аут”. Всички други негови действия ще се считат за продължение на неговата игра и не му дават право да извърши проверка на този белег след приключване на точката или когато и да е по време на разиграването.

6.     В случай на колебание относно отсъждането (топки около линията) се препоръчва играчът да продължи разиграването.

7.     При спорове относно резултата всички точки и геймове, за които играчите са съгласни, остават и само оспорваните се преиграват.

8.     При игра на клей корт и обявяване на аут играчът трябва да покаже белега от топката.

9.     При игра на клей корт, ако играч се съмнява в отсъждането на противника си има право да премине от другата страна на корта, за да провери белега.

10.  При игра на клей корт, ако играч обяви „аут“, но изтрие белега - това означава че топката е „добра“.

11.  При игра на клей корт, ако играчът, обявил „аут“, няма възможност да посочи белег – точката се преиграва. При следваща такава ситуация в мача съответният играч губи точката.

12.  Подавайте на опонента си топките, които се намират във вашето поле.

13.  Не играйте гол, независимо от климатичните условия.

14.  След игра ръкуването ви с опонента е желателно!

15.  При нарушаване на феърплея или наличие на конфликтни ситуации от страна на вашия опонент, моля да опишете ситуацията, вашето и неговите имена на office@interactive-tennis.com. И на двамата играчи се записват наказателни точки, като участници в съответния мач. Състезател с 2 наказателни точки в един турнир се предупреждава и при 3та се дисквалифицира от турнира. Състезател с 5 наказателни точки, през годината, ще бъде изключен от лигата в срок от 12 месеца, като резултатите му се анулират. В края на всяка година всички провинилите се играчи ще бъдат информирани без значение от броя и видовете провинения. 

При информиране на провинил се играч, Интерактив Тенис гарантира да запази конфиденциалността на всеки играч, като няма да дава информация за имена, дата и час. 

 


IV. Точкуване

   ОПРЕДЕЛЕНИЯ: 

 

Партньори

Домакини